19 Temmuz 2011 Salı

ZAMBAK SOĞANI – LİLİUM CANDİDUM

Zakkum ve Zambak, Zambak Yağı Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri Nerelerde Kullanılır İyi Geldiği Hastalıklar

ZAMBAK SOĞANI – LİLİUM CANDİDUM
Diğer İsimleri: Ak Zambak, Bey Zambağı, Beyaz Zambak Mis Zambağı
Kullanılan Kısımları: Çiçeği, soğanı
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: İdrar artırıcı, balgam söktürücü, vücut ağrılarını dindirici, diş ağrılarını ve diş eti iltihaplarını giderici ve şişlikleri indirici etkileri vardır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4 gr zambak soğanı konur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir. Haricen Kullanılışı: Zambak koklanıldığında dimağı temizler, dimağın yaşlılığını (rutubetini) giderir. Sinir kopmalarında zambak soğanı ezilir, balla macun yapılır hastalıklı kısma bağlanır. Zambak çiçeğinin su buharı ile elde edilen suyu cilt lekelerini gidermede ve sivilcelerin tedavisinde kullanılır, yüz yıkandığında yüzü parlatır.
ZAMBAK YAĞI: Zambak çiçeğinin zeytinyağı içerisinde bir müddet bekletilmesi ile elde edilir, koku verici olarak kullanılır.
Çıbanlarda; zambak soğanı ezilir çıbanların üzerine konulur.

Enhanced by Zemanta

0 yorum to “ZAMBAK SOĞANI – LİLİUM CANDİDUM”

Yorum Gönder