17 Temmuz 2011 Pazar

Alkolün Kana Karışma ve Vücutta Kalma Süresi

Alkol almadan önce içilen bir bardak sütün alkolün etkisini azalttığı gözlenmiştir. Çünkü midedeki süt alkolün kana karışımını yavaşlatır. Ve kandaki alkol düzeyi daha yavaş yükselir. Buna karşı alkolün kanda kalma süresi uzar. Besinler özellikle de yağlı yiyecekler de aynı etkisi yapar. Çünkü mide dolu olduğunda midedeki besinlerin alkolün büyük bölümünün kana karıştığı ince bağırsaklara geçmesi daha uzun zaman alır.
Mide boşken içilen içki hızlı kana karışır. Bir bardak süt içmek ya da yemek yemek bu hızı yarıya indirir ve kandaki alkol artışını yaklaşık yüzde 50 oranında azaltır. Ancak bu geçici bir korumadır. İçilen bütün alkol eninde sonunda kana karışır.
Koyu sade kahve içmek alkole arşı bir oranda panzehirdir. Kahvede bulunan kafein uyarıcı olduğundan beyin üzerinde alkolün tam karşıtı bir etki yapar. Bir başka deyişle insanı ayıltır. Ancak kandaki alkol düzeyini değiştirmez. Özet olarak kahve bir sürücünün yolda kaza yapma olasılığını azaltır ama alkol testi yapıldığında içki içildiği ortaya çıkar.




Diyabet
Hipertansiyon
Güneş alerjisi
Haşimato tiroiti
Karaciğer kanseri nedir?
Pankreas Kanserinin Belirtileri Nelerdir?
Tırnak batması
Horlama nedenleri ve tedavisi
Hamilelikten Önce Diyet Yapılır mı?

0 yorum to “Alkolün Kana Karışma ve Vücutta Kalma Süresi”

Yorum Gönder