Gerekli olanlar
4 adat ince kabuklu mandalina(rengi daha turuncu olan mandalina cinsi )
1 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 limon suyu ve biraz limon tuzu
Hazırlanışı
derin çelik bir tencerede şeker su ve portakal suyunu koyup kaynamaya bırakalım
bir yandan da mandalinaları yıkayıp 1cm kalınlığında yuvarlak doğrayalım
çekirdekleri varsa çıkartalım
kaynayan suyun içine mandalinaları ekleyelim tekrar kaynamaya başlayınca limon suyu ve limon tuzunuda ekleyip üzeri köpürmeye başladıktan tahminen 10 dk sonra kapatalım.
(şeker ve su bardağı ölçülerinin aynı olmaması ihtimalini düşünerek kıvamı kaşıkla suyunu akıttığınız da son damlanın ağırlaşmasıda kıvamın olmuş anlamındadır)