24 Temmuz 2011 Pazar

TARÇIN faydaları

TARÇIN
SİNİR SİSTEMİNDE ETKİLİDİR :Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir. Beyinyorgunluğu ve sürmenaja çok faydalıdır.
Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vücut sıcak­lığını yükseltir.

Grip, soğuk algınlığına, nezleyi geçirmeye yardım eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar. Gribin yarattığı ruhi sıkıntıyı giderir.
HAZIM YOLLARINDA TESİRİ FAZLADİR:
Mide ve barsakta ifrazatı artırır, hazmı kolaylaştırır. Hazım zorluğu ve mide tenbelliğini giderir. İştah açar.
Mide ve barsakta gazı önler. En inatçı ishali bile hemen geçirir.
ANTİSEPTİKTİR:
Etli ve sütlü yiyeceklerin (Sütlaç, Muhallebi) bozulmasını, bayatlamasını ve insana zarar vermesini, gaz yapmasını önler.Kalın barsaktan, ishal ve peklik ile vücudun zehirlenme­sini önler.
.
Vücudun mukavemetini artırır. Kansere karşı da korur.
HANIMLARA FAYDALARI :
Normal ay hali dışında kan gelmesini ve beyaz akıntıyı giderir.
DİĞER ETKİLERİ :
Kadın ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Barsak kurtlarını döker.
KULLANILIŞI:
Mutfakta: Günde alınacak miktar 1 tatlı kaşığıdır, bu miktar toz pasta, elma komposto, pirinçli ve irmikli tatlılara konur. 1 kahve kaşığı toz 1 bardak sıcak suya konur ve tek­rar ısıtılmadan içilir, günde 3 bardak içilebilir.
Soğuk algınlığında, süt, salep gibi sıcak içecekler üzerine ekerek, alınır.
NOT : Tansiyonu yüksek olanlar tarçını çok az veya hiç alma­malı Tarçın hiç brr zaman kaynatılmamalı, kokusu uçar faydası kalmaz.

0 yorum to “TARÇIN faydaları”

Yorum Gönder