TARÇIN
SİNİR SİSTEMİNDE ETKİLİDİR :Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir. Beyinyorgunluğu ve sürmenaja çok faydalıdır.
Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vücut sıcaklığını yükseltir.
Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vücut sıcaklığını yükseltir.
HAZIM YOLLARINDA TESİRİ FAZLADİR:
Mide ve barsakta ifrazatı artırır, hazmı kolaylaştırır. Hazım zorluğu ve mide tenbelliğini giderir. İştah açar.
Mide ve barsakta gazı önler. En inatçı ishali bile hemen geçirir.
Mide ve barsakta gazı önler. En inatçı ishali bile hemen geçirir.
ANTİSEPTİKTİR:
Etli ve sütlü yiyeceklerin (Sütlaç, Muhallebi) bozulmasını, bayatlamasını ve insana zarar vermesini, gaz yapmasını önler.Kalın barsaktan, ishal ve peklik ile vücudun zehirlenmesini önler.
.
Vücudun mukavemetini artırır. Kansere karşı da korur.
.
Vücudun mukavemetini artırır. Kansere karşı da korur.
HANIMLARA FAYDALARI :
Normal ay hali dışında kan gelmesini ve beyaz akıntıyı giderir.
DİĞER ETKİLERİ :
Kadın ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Barsak kurtlarını döker.
KULLANILIŞI:
Mutfakta: Günde alınacak miktar 1 tatlı kaşığıdır, bu miktar toz pasta, elma komposto, pirinçli ve irmikli tatlılara konur. 1 kahve kaşığı toz 1 bardak sıcak suya konur ve tekrar ısıtılmadan içilir, günde 3 bardak içilebilir.
Soğuk algınlığında, süt, salep gibi sıcak içecekler üzerine ekerek, alınır.
NOT : Tansiyonu yüksek olanlar tarçını çok az veya hiç almamalı Tarçın hiç brr zaman kaynatılmamalı, kokusu uçar faydası kalmaz.