KIRMIZI TURP
İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
B, C ve P vitaminlerinden başka iyod, magnezyum ve kükürt vardır.
İştahı açar, raşitizme ve Skorbüt hastalığına karşı gelir, karaciğer ve böbrekleri temizler. Bunlardan başka kırmız; turp göğsü yumuşatır.
NERELERDE KULLANILIR :
İştahsızlıkta, diş etlerinin kanamasında,karaciğer hastalıklarında, sarılıkta, safra kesesi taşlarında, romatizmada, Akciğer hastalıklarından, bronşit ve astımda kullanılır.
İştahsızlıkta, diş etlerinin kanamasında,karaciğer hastalıklarında, sarılıkta, safra kesesi taşlarında, romatizmada, Akciğer hastalıklarından, bronşit ve astımda kullanılır.
NASIL KULLANILIR:
Turpun kökü yendiği gibi yaprakları da haşlanarak sebze yerine yenilebilir.