24 Temmuz 2011 Pazar

KIRMIZI TURP:Faydaları

KIRMIZI TURP
İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
B, C ve P vitaminlerinden başka iyod, magnezyum ve kü­kürt vardır.

FAYDALARI:
İştahı açar, raşitizme ve Skorbüt hastalığına karşı gelir, karaciğer ve böbrekleri temizler. Bunlardan başka kırmız; turp göğsü yumuşatır.
NERELERDE KULLANILIR :
İştahsızlıkta, diş etlerinin kanamasında,karaciğer hasta­lıklarında, sarılıkta, safra kesesi taşlarında, romatizmada, Ak­ciğer hastalıklarından, bronşit ve astımda kullanılır.
NASIL KULLANILIR:
Turpun kökü yendiği gibi yaprakları da haşlanarak sebze yerine yenilebilir.

0 yorum to “KIRMIZI TURP:Faydaları”

Yorum Gönder