15 Şubat 2015 Pazar

Suyla Akromatik Mum

'Işık, önemlidir. İlk gaz lambalarının hayatımızdaki yeri ne kadar önemliyse gelişen, değişen tüketim toplumunda ışığı yapay yollarla elde etmemizin yanı sıra mumlar hala hayatımızda özelliğini korumaktadır. Elektrikler kesildiğinde elimizin ilk uzandığı yöndedir mumlar. Belki de en özel ve sürpriz anları kutlamak isterken dekorasyon için kullanırız sadece onları. Dilek dilerken en yakın arkadaşımız, kitap okurken karanlığı yiyen hayat kolaylaştırıcımızdırlar. Öyle ya da böyle minik ışıklı, çok amaçlı ve güçlü karakterli bir yanı vardır mumların.

Parafin kullanmadan, evdeki tek bir mumunuzu harcayarak suyla hazırlayabileceğiniz bu mum, beş dakikadan fazlanızı almaz. Görüntüsü özellikle gece muazzamdır. Dekoratif amaçlı da kullanabilirsiniz, gerçekten lazım olduğunda da. Suyun içerisinde özgürce yüzebilen fitil, görünüşüyle...'

Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bu mum tarifi, hem ortamınıza enerji yayacak hem de sizi aydınlatıp ışığıyla ve görselliğiyle saracak! Su kullanarak mum nasıl yapılır?

0 yorum to “Suyla Akromatik Mum”

Yorum Gönder