21 Temmuz 2011 Perşembe

Windows 8den Sürpriz

Microsoft tarafından çalışmalarına devam eden yeni işletim sistemi Windows 8 ile birtakım yeniliklerin sunulacağı biliniyordu. Bu yenilikler arasında ise keşfedilen yeni bir ipucu ise Windows 8’in büyük sürprizlerinden biri olarak hayatımıza giriyor.

Keşfedilen bu ipucu ise Windows 8 işletim sistemi içerisinde yer alan popüler oyun konsolu Xbox 360 için referansa sahip olan komutlar ve dosyalar oluyor. Yapılan araştırmalara göre ntoskrnl.exe dosyası içerisinde, XBOX_360_SYSTEM_CRASH ve XBOX_360_SYSTEM_CRASH_RESERVED doyası yer alıyor.

Araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bu dosyalar Microsoft’un yeni işletim sistemi içerisinde Xbox 360 oyun konsolu desteği sunulacağını tam olarak göstermiyor, ancak yeni işletim sisteminde çok sıkı bir entegrasyonun ortaya çıkması bekleniyor.

Diğer yandan Microsoft henüz bu kodlar ve dosyalar konusunda bir açıklama yapmış değil. Ancak Xbox 360 oyun konsolunu bilgisayar üzerinden kontrol etmek ya da güncellemek gibi yeniliklerin kullanıcılara sunulacağı tahmin edilenler arasında yer alıyor.

0 yorum to “Windows 8den Sürpriz”

Yorum Gönder