21 Temmuz 2011 Perşembe

RIMden Apple TVye Rakip

RIM’in yeni üretimine başladığı multimedya cihazı Blackberry Cyclone ile Apple TV’ye rakip olmaya hazırlandığı belirtildi.

Blackberry Cyclone olarak adlandırılan yeni cihaz ile RIM yeni bir proje hazırlığına girmiş durumda. Yeni cihazın özellikleri arasında ise Youtube gibi servislerden içerik izleme ve WI-FI özellikli cihazlar ile bağlantı paylaşımı yer alıyor. Ayrıca bu yeni cihazın bir de HDMI çıkışı bulundurması beklenen arasında.

Diğer yandan RIM bünyesinde henüz iTunes gibi bir servis bulunmadığı için gerçekleştirilecek projenin bir yanının eksik olacağı da düşünülenler arasında karşımıza çıkıyor. Ayrıca RIM’in 2012 yılı içerisinde bu cihazı pazara sunacağı ve ancak öncelikle 7 adet Blackberry cihazının piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Daha sonra pazara sunulacak olan bu cihaz ise şimdilik oldukça fazla kafa karıştırıyor gibi görünüyor.

Apple’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu Apple TV ise şu an için bir milyon barajını aşmış durumda. Bakalım RIM tarafından sektöre girecek olan yeni cihaz nasıl bir satış oranı sergileyecek. Şimdilik bekleyip göreceğiz.

0 yorum to “RIMden Apple TVye Rakip”

Yorum Gönder