21 Temmuz 2011 Perşembe

Apple iOS 4.3.4 Güncellemesi Yayınladı

Apple tarafından daha önce de söz verilen iOS 4.3.4 güncellemesi cuma akşamı kullanıcı hizmetine sunuldu.

Yeni yayınlanan güncelleme ile iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, iPad 2, üçüncü ve dördüncü nesil iPodlar yeni sürümlerine kavuşabilecek. Diğer yandan Apple’ın yeni güncellemesinde yer alan özellikler arasında PDF güvenlik açığının kapatılması karşımıza çıkıyor ve bunun yanında iPhone jailbreak aracının engellenmesi de hedeflenenler arasında yer alıyor.

Apple iOS 4.3.3’de ki PDF güvenlik açığı Almanya Ulusal Bilişim Teknolojileri Güvenlik Ajansı tarafından belirlenmişti. Ajans indirilen PDF dosyaları ile korsanların cihaz üzerinde bulunan bütün kontrolleri ele geçirebileceğini ve bunun yanında e-posta ve telefon görüşmeleri gibi kısımları dahi erişime açabileceğini ileri sürmüştü.

Tüm bunların yanında geçtiğimiz günlerde yayınlanan JailbreakMe aracı da PDF güvenlik açığından yararlanarak iOS bulunduran cihazların oldukça kolay bir şekilde jailbreak edilmesine imkan tanıyordu. Apple ise yeni güncellemesi ile hem jailbreak aracının kullanımına son verdi, hem de PDF güvenlik açığının istenmeyen sonuçları sunmasını sağladı.

0 yorum to “Apple iOS 4.3.4 Güncellemesi Yayınladı”

Yorum Gönder