13 Haziran 2011 Pazartesi

KABAK KARNIYARIK

GEREKLİ OLANLAR:
(Ölçü vermiyorum malzeme ve tarife göre herkes istediği miktarda hazırlayabilir)

  • küçk ve incelerinden kabak
  • kıyma 
  • soğan
  • salça
  • maydanoz
  • tuz karabiber,kırmızı biber
  • üzerine dilimlemek için domates
  • kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI:
  • Önce kabakları yıkayıp bıçakla ortadan ovalleyerek kapak çıkaralım
  • daha sonra oyacak yardımıyla veya kaşıkla içini iyice çıkaralım ve tuzlayalım
  • bol kızgın yağda hertarafını pembeleşene kadar kızartalım
  • kıymayı, küp doğranmış soğanlarla kavuralım sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyip
  • tuz ve baharatları katalım
  • kabakları borcam veya fırın tepsimize yerleştirelim
  • kıymalı içi eşit bir şekilde kabaklara dolduralım
  • dilimlediğimiz domatesleri üzelerine koyalım
  • kapakları da üzerine koyup tekrar birer dilim domates koyup
  • salçalı sos hazırlayıp kabakların üzerine gezdirelim
  • yüksek ısıdaki fırında 25,30 dk pişirelim

0 yorum to “KABAK KARNIYARIK”

Yorum Gönder