(Ölçü vermiyorum malzeme ve tarife göre herkes istediği miktarda hazırlayabilir)
- küçk ve incelerinden kabak
- kıyma
- soğan
- salça
- maydanoz
- tuz karabiber,kırmızı biber
- üzerine dilimlemek için domates
- kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI:
- Önce kabakları yıkayıp bıçakla ortadan ovalleyerek kapak çıkaralım
- daha sonra oyacak yardımıyla veya kaşıkla içini iyice çıkaralım ve tuzlayalım
- bol kızgın yağda hertarafını pembeleşene kadar kızartalım
- kıymayı, küp doğranmış soğanlarla kavuralım sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyip
- tuz ve baharatları katalım
- kabakları borcam veya fırın tepsimize yerleştirelim
- kıymalı içi eşit bir şekilde kabaklara dolduralım
- dilimlediğimiz domatesleri üzelerine koyalım
- kapakları da üzerine koyup tekrar birer dilim domates koyup
- salçalı sos hazırlayıp kabakların üzerine gezdirelim
- yüksek ısıdaki fırında 25,30 dk pişirelim