GEREKLİ OLANLAR:
- 1 Paket tavuk göğsü veya baget
- 1 kase yoğurt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz,kara biber kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
- Öce tavuk etlerimizi temizce yıkayıp ,tencereye koyalım etlerin üzerini dört parmak geçene kadar su ve tuz koyup haşlayalım.
- bir kase yoğurdun içine unu, ezilmiş sarımsağı koyup iyice çırpalım.
- haşlanan etleri bir kaba alıp minik minik elimizle didelim
- çorbamızı yapacağımız tencereye haşlama suyunu koyalım ,parçaladığımız etleri de ekleyelim bir taşım kaynatalım
- kaynayınca ,yoğurt terbiyemizi boşaltıp tekrar kaynayana kadar sürekli karıştıralım.5dk pişirip ocağı kapatalım
- yağ tavamıza iki kaşık yağı koyup eritelim ,baharatlarıda katıp çorbamızın üzerine gezdirelim