MALZEMELER:
- 1 Bütün tavuk
- 1 Çay bardağı pirinç
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 1yemek kaşığı çamfıstığı
- 1yemek kaşığı kuşüzümü
- 1çay kaşığı yeni bahar
- 1çay kaşığı ucuyla tarçın
- karabiber ,kırmızı biber,kimyon ,tuz
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
- 1 Çay kaşığı salça
- 1yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- HZIRLANIŞI:
- Temizce yıkadığımız tavuğu büyük bir tencerede haşlayalım
- tavada yağ, fıstık ve minik küp doğranmış soğanları kavuralım
- önceden yıkadığımız pirinçleride ilave edip kavuralım
- haşlama suyundan koyup,pilavı pişrelim(normal pilav kıvamında olsun)
- üzüm ve diğer baharatları katıp demlendirelim
- fırına koyacağımız kaba tavuğu alalım
- içine teperek pilavdan dolduralım
- üzerine salça,limon ve sıvı yağ karışımından sürelim haşlama suyundan tepsinin dibine 2 kepçe koyup yüksek ısıdaki fırınımızda kızartalım