KÖFTE MALZEMELERİ
- 500 gr yağsız kıyma
- 1 küçük soğan rendesi
- 1 yumurta
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- yarım çay bardağı pirinç
- yarım çay bardağı galeta unu
- karabiber,kırmızı biber,kimyon
- SUYU İÇİN:
- 1.Yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
- 1 orta boy küçük doğranmış havuç
- 1 orta boy küçük doğranmış patates
- YAPILIŞI:
- Derin bir kapta hamur malzemelerini katıp iyice yoğuralım(yoğurma işlemi iyi yapılmalı köfteler dağılmasın diye)
- misketten büyük parçalar alıp avucumuzda yuvarlayalım.Böylece bütün hamuru bitirelim.
SUYUNUN HAZIRLANIŞI:
- Tencereye yağı patates ve havuçları koyup soteleyelim
- salçaları ve sumak ekşisini de katıp şöylebir çevirip suyunu ilave edelim
- su kaynayınca köfteleri atalım patates ve havuçlar pişince ocağı kapatalım yemeğimizi sıcak servis edelim afiyetle:)