19 Mayıs 2011 Perşembe

ŞEKERPARE



Bütün gençlerimizin 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI  KUTLUYORUM Bu tatlımıda onlara ikram ediyorum:)


HAMUR MALZEMELERİ:

  • 2 Yumurta sarısı
  • 125gr oda sıcaklığında margarin
  • 1çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1çay bardağı irmik
  • 1paket vanilya 
  • 1paket kabartma tozu
  • 3su bardağı doluca un
ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 Su bardağı şeker
  • 3 /5 su bardağı su
  • yarım limon
ÜZERİNE FINDIK
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım .Bunun için şeker ve suyu bir tencereye koyup 15dk kaynatalım altını kapatmadan 2,3 dk önce 1 yemek kaşığı limon suyunu koyalım.
Yoğurma kabımıza hamur malzemelerini koyup  yoğuralım.cevizden büyük parçalar alıp avucumuzda yuvarlayıp tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına fındık batıralım önceden ısıttığımız fırınımızda üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökelim soğouyunca servis edelim.




0 yorum to “ŞEKERPARE”

Yorum Gönder